Fisk. skaldjur

Kolja panerad stekt m. salt

Kolja är en fisk som är en populär ingrediens i många livsmedel. Den kan tillagas på många olika sätt, däribland panerad stekning med salt. Panerad stekning ger en knaprig yta och saltet ger en extra smak.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)187Energi
Energi (kj)782
Protein (g)21.9Makronutrienter
Fett totalt (g)8.05
Kolhydrater, tillg. (g)6.3
Kalcium (mg)17Mineraler
Järn (mg)0.4
Fosfor (mg)236
Selen (µg)33.4
Zink (mg)0.5
Magnesium (mg)31
Folat (µg)18.8
Jod (µg)184.8
Kalium (mg)490
Natrium (mg)615
Salt, NaCl (g)1.5
Vitamin A (RE/µg)42.3Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.3
Vitamin B12 (µg)1.11
Vitamin C (mg)0.1
Vitamin D (µg)1.97
Vitamin E (mg)2.7
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)41
Betakaroten/β-Karoten (µg)14
Tiamin (mg)0.06
Riboflavin (mg)0.08
Niacin (mg)5.29
Niacinekvivalenter (NE/mg)9.08
Sockerarter tot. (g)0.3Sockerarter
Monosackarider (g)0.1
Disackarider (g)0.2
Summa mättade fettsyror (g)0.9Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.6
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)4.5Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)4.3
Summa fleromättade fettsyror (g)2.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.5
Linolensyra C18:3 (g)0.5
Arakidonsyra C20:4 (g)0.5
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)1Övrigt
Kolesterol (mg)94
Vatten (g)60.7
Alkohol (g)0
Aska (g)2.7
Avfall (skal, etc)(%)42
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen