Grönsaker. baljväxter. svamp

Lök rostad

Rostad lök är ett livsmedel som är både god och nyttigt. Den kan tillagas på många olika sätt och tillsättas till många olika rätter. Löken är rik på näringsämnen som kalium, vitamin C och järn.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)607Energi
Energi (kj)2540
Protein (g)6.4Makronutrienter
Fett totalt (g)48.54
Kolhydrater, tillg. (g)35
Kalcium (mg)42Mineraler
Järn (mg)1.2
Fosfor (mg)109
Selen (µg)2.3
Zink (mg)0.9
Magnesium (mg)28
Folat (µg)77.6
Jod (µg)14
Kalium (mg)405
Natrium (mg)647
Salt, NaCl (g)1.6
Vitamin A (RE/µg)4.3Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.39
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)7.1
Vitamin K (µg)22.7
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)37
Tiamin (mg)0.06
Riboflavin (mg)0.11
Niacin (mg)1.28
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.4
Sockerarter tot. (g)6.2Sockerarter
Monosackarider (g)4.1
Disackarider (g)2.1
Summa mättade fettsyror (g)13.4Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0.1
Myristinsyra C14:0 (g)0.3
Palmitinsyra C16:0 (g)10.9
Stearinsyra C18:0 (g)1.8
Arakidinsyra C20:0 (g)0.2
Summa enkelomättade fettsyror (g)19.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)18.9
Summa fleromättade fettsyror (g)5.8Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)4.7
Linolensyra C18:3 (g)1.1
Arakidonsyra C20:4 (g)1.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)2.5
Alkohol (g)0
Aska (g)2.6
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen