Potatis
Potatis Swift rå
Potatis är en mycket användbar och populär rotfrukt. Den har en lång historia och sägs ha använts som mat i över 8000 år. Potatis Swift rå är en särskild sort av potatis som är god och har en hög näringstäthet. Den är rik på kolhydrater, fett, protein, vitaminer och mineraler och är ett bra alternativ för att få i sig energi och näringsämnen.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 53 | Energi |
Energi (kj) | 222 | |
Protein (g) | 1.1 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.1 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 11 | |
Kalcium (mg) | 7 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.5 | |
Fosfor (mg) | 32 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 0.2 | |
Magnesium (mg) | 21 | |
Folat (µg) | 36.5 | |
Jod (µg) | 1.4 | |
Kalium (mg) | 328 | |
Natrium (mg) | 3 | |
Salt, NaCl (g) | 0 | |
Vitamin A (RE/µg) | 1.5 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.13 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 18.7 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.1 | |
Vitamin K (µg) | 0.9 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 18 | |
Tiamin (mg) | 0.03 | |
Riboflavin (mg) | 0.04 | |
Niacin (mg) | 1.43 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 1.62 | |
Sockerarter tot. (g) | 2.8 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 2.8 | |
Disackarider (g) | 0.1 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 85.4 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.8 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 20 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket