Pålägg
Tångkaviar påläggskaviar
Tångkaviar är ett näringsrikt pålägg som består av rökt tång. Den är en populär ingrediens i svensk mat och ofta används som smaksättare eller som topping på smörgåsar. Den höga andelen protein, fettsyror och mineraler gör tångkaviar till ett bra och nyttigt alternativ till andra pålägg.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 299 | Energi |
Energi (kj) | 1251 | |
Protein (g) | 0.7 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 25.8 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 16.4 | |
Kalcium (mg) | 243 | Mineraler |
Järn (mg) | 5.9 | |
Fosfor (mg) | 17 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 0.1 | |
Magnesium (mg) | 6 | |
Folat (µg) | 9 | |
Jod (µg) | 61.7 | |
Kalium (mg) | 113 | |
Natrium (mg) | 1900 | |
Salt, NaCl (g) | 4.8 | |
Vitamin A (RE/µg) | 2.7 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.06 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.12 | |
Vitamin E (mg) | 4.4 | |
Vitamin K (µg) | 22.9 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 32 | |
Tiamin (mg) | 0.03 | |
Riboflavin (mg) | 0 | |
Niacin (mg) | 0.57 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.7 | |
Sockerarter tot. (g) | 6.9 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.2 | |
Disackarider (g) | 6.7 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 1.8 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1.2 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.4 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0.1 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 15.6 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 15.3 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 7.2 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 4.8 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 2.4 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 2.4 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 49.9 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 6.6 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 7 | |
Fritt socker (g) | 7 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket