Kött

Nöt lägg rå

Nötter och frön är en nyttig källa till protein, fibrer, vitaminer och mineraler. De är en bra ingrediens att ta till för att få i sig näringsämnen som är viktiga för hälsan och kan användas som ett tillbehör eller som en del av ett mål. På livsmedelsdata.se kan du hitta information om näringsämnen som finns i nötter och frön som du kan ta till för att få en hälsosam kost.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)108Energi
Energi (kj)452
Protein (g)20.5Makronutrienter
Fett totalt (g)2.8
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)11Mineraler
Järn (mg)2.7
Fosfor (mg)176
Selen (µg)8
Zink (mg)4.4
Magnesium (mg)22
Folat (µg)12
Jod (µg)0
Kalium (mg)325
Natrium (mg)66
Salt, NaCl (g)0.2
Vitamin A (RE/µg)3.4Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.5
Vitamin B12 (µg)1.4
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.6
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)3
Betakaroten/β-Karoten (µg)5
Tiamin (mg)0.03
Riboflavin (mg)0.14
Niacin (mg)6
Niacinekvivalenter (NE/mg)9.76
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)1.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)0.6
Stearinsyra C18:0 (g)0.4
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)53
Vatten (g)75.6
Alkohol (g)0
Aska (g)1.1
Avfall (skal, etc)(%)40
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen