Kött

Ren kött ugnsstekt

Ugnsstekt kött är ett livsmedel som är rikt på näringsämnen som protein, järn och vitamin B12. Genom att steka köttet på rätt sätt kan du få ut det mesta av dess näringsämnen. Dessutom är det enkelt att laga och ger ett smakrikt resultat.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)132Energi
Energi (kj)555
Protein (g)27.7Makronutrienter
Fett totalt (g)2.21
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)5Mineraler
Järn (mg)4.1
Fosfor (mg)282
Selen (µg)24.1
Zink (mg)3.5
Magnesium (mg)34
Folat (µg)1.8
Jod (µg)16.6
Kalium (mg)322
Natrium (mg)170
Salt, NaCl (g)0.4
Vitamin A (RE/µg)4Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.6
Vitamin B12 (µg)2.1
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.9
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)4
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.34
Riboflavin (mg)0.5
Niacin (mg)12.38
Niacinekvivalenter (NE/mg)17.41
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.8Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)0.4
Stearinsyra C18:0 (g)0.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.5
Summa fleromättade fettsyror (g)0.5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.3
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)84.7
Vatten (g)68.4
Alkohol (g)0
Aska (g)1.6
Avfall (skal, etc)(%)31.9
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen