Fisk. skaldjur
Bläckfisk friterad
Friterad fisk är en uppskattad rätt som står högt i kurs, och är vanligt förekommande på många restaurangmenyer. Det är enkelt att tillaga, och det finns många olika sätt att få en saftig och krispig resultat. På Livsmedelsdata.se finns detaljerad information om näringsämnen i friterad fisk, som kan vara användbar för dig som vill veta mer.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 292 | Energi |
Energi (kj) | 1220 | |
Protein (g) | 18.6 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 17.4 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 15.2 | |
Kalcium (mg) | 29 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.6 | |
Fosfor (mg) | 89 | |
Selen (µg) | 20 | |
Zink (mg) | 1.7 | |
Magnesium (mg) | 43 | |
Folat (µg) | 10 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 150 | |
Natrium (mg) | 570 | |
Salt, NaCl (g) | 1.4 | |
Vitamin A (RE/µg) | 38 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.04 | |
Vitamin B12 (µg) | 3.8 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.81 | |
Vitamin E (mg) | 0.9 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 38 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.15 | |
Riboflavin (mg) | 0.9 | |
Niacin (mg) | 0.75 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 4.16 | |
Sockerarter tot. (g) | 1 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 1 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 3.1 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 2.5 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 8 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 8 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 5.5 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 3.5 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 1.3 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 1.3 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0.3 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 160 | |
Vatten (g) | 46.6 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket