Fisk. skaldjur

Bläckfisk friterad

Friterad fisk är en uppskattad rätt som står högt i kurs, och är vanligt förekommande på många restaurangmenyer. Det är enkelt att tillaga, och det finns många olika sätt att få en saftig och krispig resultat. På Livsmedelsdata.se finns detaljerad information om näringsämnen i friterad fisk, som kan vara användbar för dig som vill veta mer.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)292Energi
Energi (kj)1220
Protein (g)18.6Makronutrienter
Fett totalt (g)17.4
Kolhydrater, tillg. (g)15.2
Kalcium (mg)29Mineraler
Järn (mg)0.6
Fosfor (mg)89
Selen (µg)20
Zink (mg)1.7
Magnesium (mg)43
Folat (µg)10
Jod (µg)0
Kalium (mg)150
Natrium (mg)570
Salt, NaCl (g)1.4
Vitamin A (RE/µg)38Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.04
Vitamin B12 (µg)3.8
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.81
Vitamin E (mg)0.9
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)38
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.15
Riboflavin (mg)0.9
Niacin (mg)0.75
Niacinekvivalenter (NE/mg)4.16
Sockerarter tot. (g)1Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)1
Summa mättade fettsyror (g)3.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)2.5
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)8Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)8
Summa fleromättade fettsyror (g)5.5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)3.5
Linolensyra C18:3 (g)1.3
Arakidonsyra C20:4 (g)1.3
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0.3
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)160
Vatten (g)46.6
Alkohol (g)0
Aska (g)2
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen