Fisk. skaldjur

Böckling dubbelfilé varmrökt

Varmrökt böckling är en typ av fisk som blir tillagad genom att fisken först kokas och sedan värms upp över en brasa. Fisken är fylld och får en unik smak som ger en smakupplevelse. Fisken har hög näring och är ett nyttigt alternativ till andra kötträtter.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)261Energi
Energi (kj)1093
Protein (g)19Makronutrienter
Fett totalt (g)20.8
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)34Mineraler
Järn (mg)1.2
Fosfor (mg)192
Selen (µg)20.1
Zink (mg)1.3
Magnesium (mg)31
Folat (µg)5.4
Jod (µg)59
Kalium (mg)307
Natrium (mg)583
Salt, NaCl (g)1.5
Vitamin A (RE/µg)21Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.3
Vitamin B12 (µg)15
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)19.1
Vitamin E (mg)2.5
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)21
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0
Riboflavin (mg)0.32
Niacin (mg)4
Niacinekvivalenter (NE/mg)7.48
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)6.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)1.7
Palmitinsyra C16:0 (g)4.1
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)6.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)1.4
Oljesyra C18:1 (g)4.5
Summa fleromättade fettsyror (g)6.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.5
Linolensyra C18:3 (g)0.9
Arakidonsyra C20:4 (g)0.9
EPA C20:5 (g)1
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)1.2
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)97.2
Vatten (g)57.9
Alkohol (g)0
Aska (g)2.3
Avfall (skal, etc)(%)12.3
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen