Fisk. skaldjur
Fisk Björkeby m. ströbröd smör persilja ugnsstekt
Ugnsstekt fisk är ett populärt sätt att laga fisk på. Fisken toppas med en smakrik blandning av ströbröd, smör och persilja. Fisken får en god och krispig yta och är ett utmärkt alternativ när det kommer till näringsrik mat.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 258 | Energi |
Energi (kj) | 1080 | |
Protein (g) | 18.2 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 15.28 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 11.3 | |
Kalcium (mg) | 35 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.5 | |
Fosfor (mg) | 219 | |
Selen (µg) | 23.5 | |
Zink (mg) | 0.8 | |
Magnesium (mg) | 35 | |
Folat (µg) | 21.4 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 347 | |
Natrium (mg) | 490 | |
Salt, NaCl (g) | 1.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 111.7 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.1 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.89 | |
Vitamin C (mg) | 3.8 | |
Vitamin D (µg) | 1.03 | |
Vitamin E (mg) | 1.4 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 92 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 236 | |
Tiamin (mg) | 0.09 | |
Riboflavin (mg) | 0.08 | |
Niacin (mg) | 2.44 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 5.73 | |
Sockerarter tot. (g) | 1 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.5 | |
Disackarider (g) | 0.5 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 8.8 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 1.2 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.4 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 1.3 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 4.1 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 1.2 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 4.2 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.2 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 3.7 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1.1 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.8 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0.1 | |
Fullkorn, totalt (g) | 3 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 86.4 | |
Vatten (g) | 51.9 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2.2 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 21.2 | |
Tillsatt socker (g) | 1 | |
Fritt socker (g) | 1 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket