Fisk. skaldjur

Fisk Björkeby m. ströbröd smör persilja ugnsstekt

Ugnsstekt fisk är ett populärt sätt att laga fisk på. Fisken toppas med en smakrik blandning av ströbröd, smör och persilja. Fisken får en god och krispig yta och är ett utmärkt alternativ när det kommer till näringsrik mat.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)258Energi
Energi (kj)1080
Protein (g)18.2Makronutrienter
Fett totalt (g)15.28
Kolhydrater, tillg. (g)11.3
Kalcium (mg)35Mineraler
Järn (mg)0.5
Fosfor (mg)219
Selen (µg)23.5
Zink (mg)0.8
Magnesium (mg)35
Folat (µg)21.4
Jod (µg)0
Kalium (mg)347
Natrium (mg)490
Salt, NaCl (g)1.2
Vitamin A (RE/µg)111.7Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.1
Vitamin B12 (µg)0.89
Vitamin C (mg)3.8
Vitamin D (µg)1.03
Vitamin E (mg)1.4
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)92
Betakaroten/β-Karoten (µg)236
Tiamin (mg)0.09
Riboflavin (mg)0.08
Niacin (mg)2.44
Niacinekvivalenter (NE/mg)5.73
Sockerarter tot. (g)1Sockerarter
Monosackarider (g)0.5
Disackarider (g)0.5
Summa mättade fettsyror (g)8.8Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)1.2
Laurinsyra C12:0 (g)0.4
Myristinsyra C14:0 (g)1.3
Palmitinsyra C16:0 (g)4.1
Stearinsyra C18:0 (g)1.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)4.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)3.7
Summa fleromättade fettsyror (g)1.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.8
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.1
Fullkorn, totalt (g)3Övrigt
Kolesterol (mg)86.4
Vatten (g)51.9
Alkohol (g)0
Aska (g)2.2
Avfall (skal, etc)(%)21.2
Tillsatt socker (g)1
Fritt socker (g)1

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen