Fisk. skaldjur

Fisk friterad

Friterad fisk är ett populärt livsmedel som görs genom att torka, panera och fritera fisk. Det är en del av många kulturer och finns i olika former och sorter. Friterad fisk kan serveras som ett mål i sig själv eller som en del av andra maträtter.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)210Energi
Energi (kj)877
Protein (g)15.4Makronutrienter
Fett totalt (g)10.99
Kolhydrater, tillg. (g)12
Kalcium (mg)15Mineraler
Järn (mg)0.3
Fosfor (mg)178
Selen (µg)18.2
Zink (mg)0.4
Magnesium (mg)24
Folat (µg)8.2
Jod (µg)0
Kalium (mg)248
Natrium (mg)500
Salt, NaCl (g)1.2
Vitamin A (RE/µg)3Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.16
Vitamin B12 (µg)1.54
Vitamin C (mg)1.5
Vitamin D (µg)2.72
Vitamin E (mg)4.4
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)2.9
Betakaroten/β-Karoten (µg)1
Tiamin (mg)0.13
Riboflavin (mg)0.07
Niacin (mg)3.68
Niacinekvivalenter (NE/mg)6.41
Sockerarter tot. (g)0.3Sockerarter
Monosackarider (g)0.1
Disackarider (g)0.2
Summa mättade fettsyror (g)1.4Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)0.9
Stearinsyra C18:0 (g)0.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)3.7Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)3.3
Summa fleromättade fettsyror (g)5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)4.3
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0.1
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.2
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)37
Vatten (g)59.1
Alkohol (g)0
Aska (g)2.1
Avfall (skal, etc)(%)19.1
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen