Fisk. skaldjur

Fiskpinnar stekta

Fiskpinnar är ett livsmedel som passar utmärkt att steka. Genom att steka fiskpinnar kan man få ett godare resultat än när de serveras råa. Fiskpinnar är rika på näringsämnen som protein, järn, zink och vitamin B12. De innehåller även hälsosamma fetter som är bra för hjärtat.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)223Energi
Energi (kj)932
Protein (g)11.7Makronutrienter
Fett totalt (g)12.11
Kolhydrater, tillg. (g)16.8
Kalcium (mg)19Mineraler
Järn (mg)0.3
Fosfor (mg)140
Selen (µg)13
Zink (mg)0.5
Magnesium (mg)28
Folat (µg)9.4
Jod (µg)34
Kalium (mg)225
Natrium (mg)452
Salt, NaCl (g)1.1
Vitamin A (RE/µg)54.3Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.07
Vitamin B12 (µg)1.25
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.87
Vitamin E (mg)3.8
Vitamin K (µg)8.1
Retinol (µg)50.4
Betakaroten/β-Karoten (µg)40
Tiamin (mg)0.09
Riboflavin (mg)0.07
Niacin (mg)1.17
Niacinekvivalenter (NE/mg)3.3
Sockerarter tot. (g)1.2Sockerarter
Monosackarider (g)0.2
Disackarider (g)1
Summa mättade fettsyror (g)1.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.6
Stearinsyra C18:0 (g)0.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0.1
Summa enkelomättade fettsyror (g)5.7Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)5.5
Summa fleromättade fettsyror (g)4.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)3.1
Linolensyra C18:3 (g)0.8
Arakidonsyra C20:4 (g)0.8
EPA C20:5 (g)0.1
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.1
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)29.5
Vatten (g)57.8
Alkohol (g)0
Aska (g)1.6
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen