Fisk. skaldjur

Gädda kokt m. salt

Gädda är en vanlig fisk som kan kokas med salt som en klassisk rätt. Den har en mild och samtidigt karaktäristisk smak som gör att den passar många typer av matlagning. Gädda är rik på flera näringsämnen som t.ex. protein, vitaminer och mineraler.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)137Energi
Energi (kj)574
Protein (g)32.9Makronutrienter
Fett totalt (g)0.37
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)79Mineraler
Järn (mg)0.3
Fosfor (mg)389
Selen (µg)32
Zink (mg)1.3
Magnesium (mg)48
Folat (µg)13.8
Jod (µg)70.2
Kalium (mg)565
Natrium (mg)472
Salt, NaCl (g)1.2
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.34
Vitamin B12 (µg)1.87
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)6.91
Vitamin E (mg)0.8
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.06
Riboflavin (mg)0.05
Niacin (mg)4.91
Niacinekvivalenter (NE/mg)10.9
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.1
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)76
Vatten (g)63.7
Alkohol (g)0
Aska (g)3
Avfall (skal, etc)(%)76.4
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen