Fisk. skaldjur

Hälleflundra kokt m. salt

Hälleflundra är en fiskart som kokas med salt och är en populär ingrediens i matlagning. Den innehåller många näringsämnen och är ett hälsosamt alternativ till andra livsmedel. På Livsmedelsdatas hemsida kan du läsa mer om näringsämnen som finns i den kokta hälleflundran.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)168Energi
Energi (kj)702
Protein (g)18.8Makronutrienter
Fett totalt (g)10.35
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)7Mineraler
Järn (mg)0.2
Fosfor (mg)220
Selen (µg)72.6
Zink (mg)0.4
Magnesium (mg)25
Folat (µg)3.6
Jod (µg)48
Kalium (mg)356
Natrium (mg)389
Salt, NaCl (g)1
Vitamin A (RE/µg)16.3Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.23
Vitamin B12 (µg)0.57
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)9.1
Vitamin E (mg)3.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)16.3
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.03
Riboflavin (mg)0.05
Niacin (mg)3.51
Niacinekvivalenter (NE/mg)6.9
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)1.6Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.3
Palmitinsyra C16:0 (g)1
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)6.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)1.1
Oljesyra C18:1 (g)2.6
Summa fleromättade fettsyror (g)1.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0.4
DPA C22:5 (g)0.1
DHA C22:6 (g)0.5
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)60.5
Vatten (g)69
Alkohol (g)0
Aska (g)2
Avfall (skal, etc)(%)24.2
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen