Fisk. skaldjur

Hälleflundra panerad stekt

Hälleflundra är en fisk som är vanlig i den svenska fiskdisken. Fisken paneras och stekes för att ge den en knaprig yta och en god smak. Panerad stekt hälleflundra är därför ett populärt sätt att tillaga fisk. På sidan https://www.livsmedelsdata.se/fisk-skaldjur/haelleflundra-panerad-stekt/ kan man få information om näringsämnen som finns i den panerade och stekta hälleflundran.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)212Energi
Energi (kj)886
Protein (g)16.3Makronutrienter
Fett totalt (g)13.71
Kolhydrater, tillg. (g)5.7
Kalcium (mg)14Mineraler
Järn (mg)0.4
Fosfor (mg)198
Selen (µg)58.6
Zink (mg)0.5
Magnesium (mg)24
Folat (µg)11.1
Jod (µg)71.2
Kalium (mg)341
Natrium (mg)586
Salt, NaCl (g)1.5
Vitamin A (RE/µg)51Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.22
Vitamin B12 (µg)0.49
Vitamin C (mg)0.1
Vitamin D (µg)8.08
Vitamin E (mg)4.5
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)49.9
Betakaroten/β-Karoten (µg)13
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.08
Niacin (mg)2.81
Niacinekvivalenter (NE/mg)5.82
Sockerarter tot. (g)0.3Sockerarter
Monosackarider (g)0.1
Disackarider (g)0.2
Summa mättade fettsyror (g)1.9Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.2
Palmitinsyra C16:0 (g)1.2
Stearinsyra C18:0 (g)0.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)7.8Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.7
Oljesyra C18:1 (g)5.6
Summa fleromättade fettsyror (g)2.7Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.4
Linolensyra C18:3 (g)0.5
Arakidonsyra C20:4 (g)0.5
EPA C20:5 (g)0.3
DPA C22:5 (g)0.1
DHA C22:6 (g)0.3
Fullkorn, totalt (g)1Övrigt
Kolesterol (mg)66.3
Vatten (g)61.4
Alkohol (g)0
Aska (g)2.3
Avfall (skal, etc)(%)16.7
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen