Fisk. skaldjur
Hoki rå
Hoki är en fisk som finns längs den sydöstra kusterna av Australien och Nya Zeeland. Den är en långsamväxande fisk som kan växa till en storlek av över 2 meter och blir då upp till 40 år gammal. Den är en av de vanligaste fiskarna i världen och är en populär beståndsdel i många måltider. Fisken är rå och innehåller ett stort antal näringsämnen som är viktiga för hälsan.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 72 | Energi |
Energi (kj) | 301 | |
Protein (g) | 16.6 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.5 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 11 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.1 | |
Fosfor (mg) | 173 | |
Selen (µg) | 42.6 | |
Zink (mg) | 0.3 | |
Magnesium (mg) | 29 | |
Folat (µg) | 18 | |
Jod (µg) | 4 | |
Kalium (mg) | 315 | |
Natrium (mg) | 134 | |
Salt, NaCl (g) | 0.3 | |
Vitamin A (RE/µg) | 3.8 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.09 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.54 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.24 | |
Vitamin E (mg) | 0.3 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 3.8 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.03 | |
Riboflavin (mg) | 0.02 | |
Niacin (mg) | 1.56 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 4.6 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.1 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.1 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.1 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.2 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0.1 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 43 | |
Vatten (g) | 81.9 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket