Fisk. skaldjur

Lax gravad

Lax är en fet fisk som är välkänd och populär för sin goda smak. För att bevara sin goda smak och hålla en lång hållbarhet, kan lax gravas med olika smaksättande ingredienser som salt, socker, dill och citron. Resultatet blir en mörkare färgad fisk som är lite saltare och har en unik smak. Lax gravad innehåller proteiner, fett, vitaminer och mineraler.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)166Energi
Energi (kj)694
Protein (g)18.8Makronutrienter
Fett totalt (g)8.72
Kolhydrater, tillg. (g)3.1
Kalcium (mg)10Mineraler
Järn (mg)0.2
Fosfor (mg)214
Selen (µg)15.1
Zink (mg)0.3
Magnesium (mg)24
Folat (µg)5.9
Jod (µg)32
Kalium (mg)317
Natrium (mg)1150
Salt, NaCl (g)2.9
Vitamin A (RE/µg)5.6Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.55
Vitamin B12 (µg)4.89
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)6.18
Vitamin E (mg)3.7
Vitamin K (µg)8.3
Retinol (µg)3.1
Betakaroten/β-Karoten (µg)30
Tiamin (mg)0.26
Riboflavin (mg)0.1
Niacin (mg)7.48
Niacinekvivalenter (NE/mg)10.6
Sockerarter tot. (g)1.3Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)1.3
Summa mättade fettsyror (g)1.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.2
Palmitinsyra C16:0 (g)0.8
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)4.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)3.4
Summa fleromättade fettsyror (g)2.6Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.1
Linolensyra C18:3 (g)0.5
Arakidonsyra C20:4 (g)0.5
EPA C20:5 (g)0.2
DPA C22:5 (g)0.1
DHA C22:6 (g)0.4
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)59.1
Vatten (g)65.1
Alkohol (g)0
Aska (g)4.3
Avfall (skal, etc)(%)10
Tillsatt socker (g)1
Fritt socker (g)1

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen