Fisk. skaldjur
Lax gravad
Lax är en fet fisk som är välkänd och populär för sin goda smak. För att bevara sin goda smak och hålla en lång hållbarhet, kan lax gravas med olika smaksättande ingredienser som salt, socker, dill och citron. Resultatet blir en mörkare färgad fisk som är lite saltare och har en unik smak. Lax gravad innehåller proteiner, fett, vitaminer och mineraler.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 166 | Energi |
Energi (kj) | 694 | |
Protein (g) | 18.8 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 8.72 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 3.1 | |
Kalcium (mg) | 10 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.2 | |
Fosfor (mg) | 214 | |
Selen (µg) | 15.1 | |
Zink (mg) | 0.3 | |
Magnesium (mg) | 24 | |
Folat (µg) | 5.9 | |
Jod (µg) | 32 | |
Kalium (mg) | 317 | |
Natrium (mg) | 1150 | |
Salt, NaCl (g) | 2.9 | |
Vitamin A (RE/µg) | 5.6 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.55 | |
Vitamin B12 (µg) | 4.89 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 6.18 | |
Vitamin E (mg) | 3.7 | |
Vitamin K (µg) | 8.3 | |
Retinol (µg) | 3.1 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 30 | |
Tiamin (mg) | 0.26 | |
Riboflavin (mg) | 0.1 | |
Niacin (mg) | 7.48 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 10.6 | |
Sockerarter tot. (g) | 1.3 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 1.3 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 1.2 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.2 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.8 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.2 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 4.1 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.2 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 3.4 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 2.6 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 1.1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.5 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.5 | |
EPA C20:5 (g) | 0.2 | |
DPA C22:5 (g) | 0.1 | |
DHA C22:6 (g) | 0.4 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 59.1 | |
Vatten (g) | 65.1 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 4.3 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 10 | |
Tillsatt socker (g) | 1 | |
Fritt socker (g) | 1 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket