Fisk. skaldjur

Makrill stekt m. salt

Makrill är en fisk som är rik på näringsämnen. Näringsinnehållet kan variera beroende på hur fisken är tillagad, men även olika arter. När makrill tillagas stekt med salt innehåller den bland annat energi, protein, fett och ett antal vitaminer och mineraler.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)304Energi
Energi (kj)1274
Protein (g)20.4Makronutrienter
Fett totalt (g)23.98
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)19Mineraler
Järn (mg)1
Fosfor (mg)233
Selen (µg)71.9
Zink (mg)0.7
Magnesium (mg)29
Folat (µg)0
Jod (µg)106
Kalium (mg)374
Natrium (mg)293
Salt, NaCl (g)0.7
Vitamin A (RE/µg)18Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.59
Vitamin B12 (µg)4.88
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)5.5
Vitamin E (mg)0.5
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)18
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.1
Riboflavin (mg)0.3
Niacin (mg)9.95
Niacinekvivalenter (NE/mg)13.67
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)5.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)1.5
Palmitinsyra C16:0 (g)2.8
Stearinsyra C18:0 (g)0.5
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)8.7Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.8
Oljesyra C18:1 (g)2.8
Summa fleromättade fettsyror (g)6.9Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.3
Linolensyra C18:3 (g)0.3
Arakidonsyra C20:4 (g)0.3
EPA C20:5 (g)1.7
DPA C22:5 (g)0.3
DHA C22:6 (g)2.7
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)46.8
Vatten (g)51.4
Alkohol (g)0
Aska (g)1.8
Avfall (skal, etc)(%)49.2
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen