Fisk. skaldjur
Öring Sverige rå
Öring är en fisk som är vanlig i Sverige och som kan ätas rå. Fisk som är rå innehåller mycket näring och är därför utmärkt som del av en näringsrik kost. På denna sida hittar du information om näringsämnen som finns i öring Sverige rå, vilka näringsämnen som är extra viktiga för kroppen samt hur du bäst förvarar och tillagar fisken.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 115 | Energi |
Energi (kj) | 481 | |
Protein (g) | 22 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 2.9 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 5 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.3 | |
Fosfor (mg) | 248 | |
Selen (µg) | 25.4 | |
Zink (mg) | 0.3 | |
Magnesium (mg) | 28 | |
Folat (µg) | 10.4 | |
Jod (µg) | 47 | |
Kalium (mg) | 517 | |
Natrium (mg) | 26 | |
Salt, NaCl (g) | 0.1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 3.8 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.59 | |
Vitamin B12 (µg) | 2.45 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 13.2 | |
Vitamin E (mg) | 0.3 | |
Vitamin K (µg) | 0.4 | |
Retinol (µg) | 3.8 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.05 | |
Riboflavin (mg) | 0.09 | |
Niacin (mg) | 7.94 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 12 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.6 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.1 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.4 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.1 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 1 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.2 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.8 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.9 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0.1 | |
DPA C22:5 (g) | 0.1 | |
DHA C22:6 (g) | 0.4 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 39 | |
Vatten (g) | 73.7 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.3 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 30 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket