Fisk. skaldjur

Öring Sverige rå

Öring är en fisk som är vanlig i Sverige och som kan ätas rå. Fisk som är rå innehåller mycket näring och är därför utmärkt som del av en näringsrik kost. På denna sida hittar du information om näringsämnen som finns i öring Sverige rå, vilka näringsämnen som är extra viktiga för kroppen samt hur du bäst förvarar och tillagar fisken.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)115Energi
Energi (kj)481
Protein (g)22Makronutrienter
Fett totalt (g)2.9
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)5Mineraler
Järn (mg)0.3
Fosfor (mg)248
Selen (µg)25.4
Zink (mg)0.3
Magnesium (mg)28
Folat (µg)10.4
Jod (µg)47
Kalium (mg)517
Natrium (mg)26
Salt, NaCl (g)0.1
Vitamin A (RE/µg)3.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.59
Vitamin B12 (µg)2.45
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)13.2
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)0.4
Retinol (µg)3.8
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.05
Riboflavin (mg)0.09
Niacin (mg)7.94
Niacinekvivalenter (NE/mg)12
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.6Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)0.4
Stearinsyra C18:0 (g)0.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)0.8
Summa fleromättade fettsyror (g)0.9Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0.1
DPA C22:5 (g)0.1
DHA C22:6 (g)0.4
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)39
Vatten (g)73.7
Alkohol (g)0
Aska (g)1.3
Avfall (skal, etc)(%)30
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen