Fisk. skaldjur

Räka konserv. u. lag

Konserverad räka, eller räka i lag, är ett livsmedel som ofta används som ingrediens i såser, omeletter och maträtter. Det är ett fiskprodukt som är rikt på protein och har en rik, salt smak. Konserverad räka innehåller även en rad näringsämnen som är viktiga för kroppens funktion.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)73Energi
Energi (kj)306
Protein (g)16.2Makronutrienter
Fett totalt (g)0.26
Kolhydrater, tillg. (g)1.2
Kalcium (mg)36Mineraler
Järn (mg)0.1
Fosfor (mg)99
Selen (µg)20.3
Zink (mg)0.7
Magnesium (mg)19
Folat (µg)4.4
Jod (µg)11.9
Kalium (mg)94
Natrium (mg)1010
Salt, NaCl (g)2.5
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0
Vitamin B12 (µg)1.76
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)3.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.01
Riboflavin (mg)0
Niacin (mg)0.28
Niacinekvivalenter (NE/mg)3
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)172
Vatten (g)79.2
Alkohol (g)0
Aska (g)3
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen