Fisk. skaldjur
Röding urtagen varmrökt
Röding är en populär svensk fisk som framförallt har ett högt näringsvärde. Rödingen urtagen och varmrökt är en oerhört smakrik och härlig variant som är perfekt att njuta av som tilltugg, som en del av en god soppa eller som en huvudingrediens i en måltid. På livsmedelsdata.se kan du läsa mer om näringsinnehållet i den här varianten av röding.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 163 | Energi |
Energi (kj) | 682 | |
Protein (g) | 21.4 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 8.61 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 20 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.3 | |
Fosfor (mg) | 243 | |
Selen (µg) | 27 | |
Zink (mg) | 0.5 | |
Magnesium (mg) | 26 | |
Folat (µg) | 5.5 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 251 | |
Natrium (mg) | 823 | |
Salt, NaCl (g) | 2.1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 41 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.36 | |
Vitamin B12 (µg) | 3.2 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 8.2 | |
Vitamin E (mg) | 1.9 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 41 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.08 | |
Riboflavin (mg) | 0.1 | |
Niacin (mg) | 4.1 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 8.02 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 1.7 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.3 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1.1 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.2 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 2.8 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.9 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 1.7 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 3.2 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.4 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.5 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.5 | |
EPA C20:5 (g) | 0.6 | |
DPA C22:5 (g) | 0.3 | |
DHA C22:6 (g) | 0.7 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 57 | |
Vatten (g) | 67.2 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2.8 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 31.9 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket