Fisk. skaldjur

Röding urtagen varmrökt

Röding är en populär svensk fisk som framförallt har ett högt näringsvärde. Rödingen urtagen och varmrökt är en oerhört smakrik och härlig variant som är perfekt att njuta av som tilltugg, som en del av en god soppa eller som en huvudingrediens i en måltid. På livsmedelsdata.se kan du läsa mer om näringsinnehållet i den här varianten av röding.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)163Energi
Energi (kj)682
Protein (g)21.4Makronutrienter
Fett totalt (g)8.61
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)20Mineraler
Järn (mg)0.3
Fosfor (mg)243
Selen (µg)27
Zink (mg)0.5
Magnesium (mg)26
Folat (µg)5.5
Jod (µg)0
Kalium (mg)251
Natrium (mg)823
Salt, NaCl (g)2.1
Vitamin A (RE/µg)41Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.36
Vitamin B12 (µg)3.2
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)8.2
Vitamin E (mg)1.9
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)41
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.08
Riboflavin (mg)0.1
Niacin (mg)4.1
Niacinekvivalenter (NE/mg)8.02
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)1.7Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.3
Palmitinsyra C16:0 (g)1.1
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)2.8Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.9
Oljesyra C18:1 (g)1.7
Summa fleromättade fettsyror (g)3.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.4
Linolensyra C18:3 (g)0.5
Arakidonsyra C20:4 (g)0.5
EPA C20:5 (g)0.6
DPA C22:5 (g)0.3
DHA C22:6 (g)0.7
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)57
Vatten (g)67.2
Alkohol (g)0
Aska (g)2.8
Avfall (skal, etc)(%)31.9
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen