Fisk. skaldjur

Sik panerad stekt

Sik är en populär fisk som kan användas på många olika sätt. En variant är panerad stekt, där fisken paneras och steks. Det ger en krispig yta och en smakfull fisk som ofta serveras som ett måltidsalternativ.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)197Energi
Energi (kj)825
Protein (g)23.3Makronutrienter
Fett totalt (g)8.63
Kolhydrater, tillg. (g)6.3
Kalcium (mg)23Mineraler
Järn (mg)0.5
Fosfor (mg)284
Selen (µg)28.1
Zink (mg)0.6
Magnesium (mg)34
Folat (µg)18
Jod (µg)80.1
Kalium (mg)452
Natrium (mg)606
Salt, NaCl (g)1.5
Vitamin A (RE/µg)41.9Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.43
Vitamin B12 (µg)1.93
Vitamin C (mg)0.1
Vitamin D (µg)7.6
Vitamin E (mg)2.7
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)40.7
Betakaroten/β-Karoten (µg)14
Tiamin (mg)0.1
Riboflavin (mg)0.09
Niacin (mg)6.45
Niacinekvivalenter (NE/mg)10.73
Sockerarter tot. (g)0.3Sockerarter
Monosackarider (g)0.1
Disackarider (g)0.2
Summa mättade fettsyror (g)1.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.7
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)4.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)4.4
Summa fleromättade fettsyror (g)2.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.5
Linolensyra C18:3 (g)0.5
Arakidonsyra C20:4 (g)0.5
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.1
Fullkorn, totalt (g)1Övrigt
Kolesterol (mg)79.7
Vatten (g)58.5
Alkohol (g)0
Aska (g)2.8
Avfall (skal, etc)(%)32.5
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen