Fisk. skaldjur

Sill inlagd olika smaker

Sill är ett livsmedel som ofta inlagts för att förbättra smak och konsistens. Olika smaker kan läggas till för att passa olika personers smak. Genom att inlägga sill kan många näringsämnen som omega-3-fettsyror, järn, fosfor och kalcium förbättras.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)245Energi
Energi (kj)1024
Protein (g)9.8Makronutrienter
Fett totalt (g)14
Kolhydrater, tillg. (g)20
Kalcium (mg)20Mineraler
Järn (mg)0.6
Fosfor (mg)68
Selen (µg)13.6
Zink (mg)0.4
Magnesium (mg)15
Folat (µg)0
Jod (µg)51.3
Kalium (mg)64
Natrium (mg)1155
Salt, NaCl (g)2.9
Vitamin A (RE/µg)14.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.07
Vitamin B12 (µg)6.48
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)11.27
Vitamin E (mg)1.7
Vitamin K (µg)4.1
Retinol (µg)11.4
Betakaroten/β-Karoten (µg)41
Tiamin (mg)0
Riboflavin (mg)0.09
Niacin (mg)1.12
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.9
Sockerarter tot. (g)17.7Sockerarter
Monosackarider (g)1.7
Disackarider (g)16
Summa mättade fettsyror (g)2.4Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.7
Palmitinsyra C16:0 (g)1.4
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)6.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.5
Oljesyra C18:1 (g)3.1
Summa fleromättade fettsyror (g)3.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.8
Linolensyra C18:3 (g)0.5
Arakidonsyra C20:4 (g)0.5
EPA C20:5 (g)0.6
DPA C22:5 (g)0.1
DHA C22:6 (g)0.8
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)47.5
Vatten (g)53.1
Alkohol (g)0
Aska (g)3.2
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)18
Fritt socker (g)18

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen