Fisk. skaldjur

Sill inlagd u. lag

Sill är ett populärt livsmedel som är uppskattat för sitt goda smak och sina näringsämnen. Den inlagda varianten är ett traditionellt mellanmål som görs genom att sillen för saltas, inlagdas och läggs i lag. Den inlagda sillen är rik på mineraler och antioxidanter, liksom fett och protein.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)235Energi
Energi (kj)982
Protein (g)9.8Makronutrienter
Fett totalt (g)11.99
Kolhydrater, tillg. (g)21.9
Kalcium (mg)19Mineraler
Järn (mg)0.6
Fosfor (mg)66
Selen (µg)14.2
Zink (mg)0.4
Magnesium (mg)14
Folat (µg)0
Jod (µg)57
Kalium (mg)61
Natrium (mg)1175
Salt, NaCl (g)2.9
Vitamin A (RE/µg)11.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.06
Vitamin B12 (µg)7.44
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)12.3
Vitamin E (mg)0.6
Vitamin K (µg)0.3
Retinol (µg)11.8
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0
Riboflavin (mg)0.09
Niacin (mg)1.06
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.8
Sockerarter tot. (g)18.9Sockerarter
Monosackarider (g)1.6
Disackarider (g)17.3
Summa mättade fettsyror (g)2.5Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.8
Palmitinsyra C16:0 (g)1.5
Stearinsyra C18:0 (g)0.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)5.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.6
Oljesyra C18:1 (g)1.4
Summa fleromättade fettsyror (g)2.5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0.7
DPA C22:5 (g)0.1
DHA C22:6 (g)0.9
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)56.9
Vatten (g)53.1
Alkohol (g)0
Aska (g)3.3
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)19
Fritt socker (g)19

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen