Fisk. skaldjur
Sill inlagd u. lag
Sill är ett populärt livsmedel som är uppskattat för sitt goda smak och sina näringsämnen. Den inlagda varianten är ett traditionellt mellanmål som görs genom att sillen för saltas, inlagdas och läggs i lag. Den inlagda sillen är rik på mineraler och antioxidanter, liksom fett och protein.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 235 | Energi |
Energi (kj) | 982 | |
Protein (g) | 9.8 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 11.99 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 21.9 | |
Kalcium (mg) | 19 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.6 | |
Fosfor (mg) | 66 | |
Selen (µg) | 14.2 | |
Zink (mg) | 0.4 | |
Magnesium (mg) | 14 | |
Folat (µg) | 0 | |
Jod (µg) | 57 | |
Kalium (mg) | 61 | |
Natrium (mg) | 1175 | |
Salt, NaCl (g) | 2.9 | |
Vitamin A (RE/µg) | 11.8 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.06 | |
Vitamin B12 (µg) | 7.44 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 12.3 | |
Vitamin E (mg) | 0.6 | |
Vitamin K (µg) | 0.3 | |
Retinol (µg) | 11.8 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0 | |
Riboflavin (mg) | 0.09 | |
Niacin (mg) | 1.06 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 2.8 | |
Sockerarter tot. (g) | 18.9 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 1.6 | |
Disackarider (g) | 17.3 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 2.5 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.8 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1.5 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.1 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 5.4 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.6 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 1.4 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 2.5 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.2 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0.7 | |
DPA C22:5 (g) | 0.1 | |
DHA C22:6 (g) | 0.9 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 56.9 | |
Vatten (g) | 53.1 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 3.3 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 19 | |
Fritt socker (g) | 19 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket