Fisk. skaldjur

Surimi fisk

Surimi är ett livsmedel som framställs av fisk som kokas, pressas och bearbetas. Fisken mals till en fiskpuré som sedan formas till olika produkter som har en köttig smak och textur. Surimi-produkterna är ofta förfärglade och smaksatta för att likna räkor, krabba och andra skaldjur. Surimi innehåller ofta en stor mängd näringsämnen såsom protein, fett och mineraler.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)105Energi
Energi (kj)439
Protein (g)0.8Makronutrienter
Fett totalt (g)0.72
Kolhydrater, tillg. (g)23.5
Kalcium (mg)124Mineraler
Järn (mg)0.4
Fosfor (mg)45
Selen (µg)11.1
Zink (mg)0.2
Magnesium (mg)10
Folat (µg)2.4
Jod (µg)28.6
Kalium (mg)35
Natrium (mg)595
Salt, NaCl (g)1.5
Vitamin A (RE/µg)4.7Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0
Vitamin B12 (µg)0.37
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.46
Vitamin E (mg)0.1
Vitamin K (µg)0.4
Retinol (µg)4.2
Betakaroten/β-Karoten (µg)5
Tiamin (mg)0.01
Riboflavin (mg)0
Niacin (mg)0.11
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.2
Sockerarter tot. (g)3.5Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)3.5
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.2
Summa fleromättade fettsyror (g)0.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)10.9
Vatten (g)72.8
Alkohol (g)0
Aska (g)2.2
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)4
Fritt socker (g)4

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen