Frukt. bär

Tranbär

Tranbär är en ätbar bär som har många nyttiga näringsämnen och är känd för att vara rik på antioxidanter. Den har ett gott sött smak och är användbar i många olika livsmedel som såser, drycker, sylt och marmelad.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)46Energi
Energi (kj)192
Protein (g)0.4Makronutrienter
Fett totalt (g)0.2
Kolhydrater, tillg. (g)8.9
Kalcium (mg)15Mineraler
Järn (mg)0.7
Fosfor (mg)9
Selen (µg)0
Zink (mg)0.3
Magnesium (mg)8
Folat (µg)2
Jod (µg)0
Kalium (mg)80
Natrium (mg)1
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)1.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.06
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)10
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)1.6
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)22
Tiamin (mg)0.05
Riboflavin (mg)0.07
Niacin (mg)0.1
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.17
Sockerarter tot. (g)3.4Sockerarter
Monosackarider (g)3.4
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)87
Alkohol (g)0
Aska (g)0.2
Avfall (skal, etc)(%)5
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen