Grönsaker. baljväxter. svamp

Basilika färsk

Basilika är en populär grönsak som har använts som krydda och smaksättare i många år. Den är rik på näringsämnen och innehåller saker som vitaminer och mineraler, samt antioxidanter. På livsmedelsdata.se kan du läsa mer om näringsinnehållet i basilika färsk.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)25Energi
Energi (kj)104
Protein (g)2.5Makronutrienter
Fett totalt (g)0.61
Kolhydrater, tillg. (g)0.4
Kalcium (mg)154Mineraler
Järn (mg)3.2
Fosfor (mg)69
Selen (µg)0.3
Zink (mg)0.8
Magnesium (mg)81
Folat (µg)64
Jod (µg)6
Kalium (mg)462
Natrium (mg)4
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)263.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.13
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)18
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.8
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)3142
Tiamin (mg)0.03
Riboflavin (mg)0.07
Niacin (mg)0.92
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.35
Sockerarter tot. (g)0.3Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0.3
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0.3
Arakidonsyra C20:4 (g)0.3
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)91
Alkohol (g)0
Aska (g)1.6
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen