Grönsaker. baljväxter. svamp

Chilipeppar färsk

Chilipeppar är en av de mest använda kryddorna i världen och är rik på antioxidanter och näringsämnen som vitaminer och mineraler. Den färska varianten har små frön inuti som är starkare i smaken än de torkade. Chilipeppar är både läcker och nyttig och kan användas för att liva upp maträtter.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)47Energi
Energi (kj)198
Protein (g)2Makronutrienter
Fett totalt (g)0.2
Kolhydrater, tillg. (g)9.2
Kalcium (mg)18Mineraler
Järn (mg)1.2
Fosfor (mg)46
Selen (µg)0.5
Zink (mg)0.3
Magnesium (mg)25
Folat (µg)23
Jod (µg)0
Kalium (mg)340
Natrium (mg)7
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)38.3Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.28
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)240
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)2.9
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)460
Tiamin (mg)0.09
Riboflavin (mg)0.09
Niacin (mg)1
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.33
Sockerarter tot. (g)4.5Sockerarter
Monosackarider (g)4.4
Disackarider (g)0.1
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)88
Alkohol (g)0
Aska (g)0.6
Avfall (skal, etc)(%)15
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen