Grönsaker. baljväxter. svamp

Gröna ärtor kokta m. salt frysvara

Gödning med salt är ett vanligt tillagningsteknik för att bevara en rad olika grönsaker. Det ger grönsakerna en krispig smak och förbättrar deras hållbarhet. För att få de bästa resultaten rekommenderas det att frysvara dem efter kokning.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)69Energi
Energi (kj)288
Protein (g)5.2Makronutrienter
Fett totalt (g)0.4
Kolhydrater, tillg. (g)8.9
Kalcium (mg)22Mineraler
Järn (mg)1.3
Fosfor (mg)88
Selen (µg)0
Zink (mg)0.7
Magnesium (mg)21
Folat (µg)49.6
Jod (µg)29.6
Kalium (mg)105
Natrium (mg)276
Salt, NaCl (g)0.7
Vitamin A (RE/µg)30.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.08
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)12.5
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)363
Tiamin (mg)0.13
Riboflavin (mg)0.08
Niacin (mg)1.6
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.49
Sockerarter tot. (g)5Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)5
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)80
Alkohol (g)0
Aska (g)1.2
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen