Grönsaker. baljväxter. svamp

Gröna ärtor konserv. u. lag

Gröna ärtor är en populär baljväxt som konserveras och läggs i lag. De är rika på vitaminer och mineraler som är viktiga för kroppens funktioner och hälsa. På sidan https://www.livsmedelsdata.se/groensaker-baljvaexter-svamp/groena-aertor-konserv-u-lag/ kan du ta del av näringsinformation om gröna ärtor konserverade och lagda.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)60Energi
Energi (kj)253
Protein (g)4.4Makronutrienter
Fett totalt (g)0.4
Kolhydrater, tillg. (g)7.3
Kalcium (mg)20Mineraler
Järn (mg)1
Fosfor (mg)67
Selen (µg)0.3
Zink (mg)0.7
Magnesium (mg)17
Folat (µg)44
Jod (µg)3
Kalium (mg)73
Natrium (mg)200
Salt, NaCl (g)0.5
Vitamin A (RE/µg)33.3Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.06
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)10
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)400
Tiamin (mg)0.16
Riboflavin (mg)0.08
Niacin (mg)0.7
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.43
Sockerarter tot. (g)3.6Sockerarter
Monosackarider (g)0.2
Disackarider (g)3.4
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)82
Alkohol (g)0
Aska (g)1
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen