Grönsaker. baljväxter. svamp

Grönsaker blandade fermenterade

Fermenterade grönsaker är en typ av livsmedel som genomgått en fermenteringsprocess. Processen innebär att mikroorganismer såsom bakterier och jäst används för att förändra smak, struktur och konsistens. Genom fermentering får livsmedlet även en högre näringsvärde och är ofta rikt på vitaminer och mineraler.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)15Energi
Energi (kj)63
Protein (g)1.2Makronutrienter
Fett totalt (g)0.1
Kolhydrater, tillg. (g)1.1
Kalcium (mg)38Mineraler
Järn (mg)1.1
Fosfor (mg)48
Selen (µg)1
Zink (mg)0.4
Magnesium (mg)18
Folat (µg)29
Jod (µg)2
Kalium (mg)152
Natrium (mg)609
Salt, NaCl (g)1.5
Vitamin A (RE/µg)275Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.01
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)15
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)3300
Tiamin (mg)0.09
Riboflavin (mg)0.12
Niacin (mg)0.8
Niacinekvivalenter (NE/mg)1
Sockerarter tot. (g)1.1Sockerarter
Monosackarider (g)0.5
Disackarider (g)0.6
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)94.5
Alkohol (g)0
Aska (g)0.6
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen