Grönsaker. baljväxter. svamp

Ingefära färsk

En kryddväxt som förekommer i många olika recept, från olika delar av världen. Ingefära är en av de mest använda kryddorna och innehåller många näringsämnen. Den är mycket användbar både färsk och torkad.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)29Energi
Energi (kj)121
Protein (g)0.9Makronutrienter
Fett totalt (g)0.3
Kolhydrater, tillg. (g)4.6
Kalcium (mg)12Mineraler
Järn (mg)0.5
Fosfor (mg)25
Selen (µg)1
Zink (mg)0.1
Magnesium (mg)27
Folat (µg)8
Jod (µg)0
Kalium (mg)270
Natrium (mg)6
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)0.4Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.13
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)2
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)4
Tiamin (mg)0.03
Riboflavin (mg)0.02
Niacin (mg)0.6
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.7
Sockerarter tot. (g)1.2Sockerarter
Monosackarider (g)1.1
Disackarider (g)0.1
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)91.4
Alkohol (g)0
Aska (g)0.7
Avfall (skal, etc)(%)5
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen