Grönsaker. baljväxter. svamp

KÃ¥lrabbi

Kålrabbi är en vitviolett knölig rotfrukt som innehåller en rad näringsämnen som är viktiga för vår hälsa. Den har en mild söt smak och kan användas till många olika rätter. På Livsmedelsdata kan du läsa mer om näringsinnehållet och alla olika sätt att använda kålrabbi.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)29Energi
Energi (kj)122
Protein (g)1.7Makronutrienter
Fett totalt (g)0.1
Kolhydrater, tillg. (g)4.4
Kalcium (mg)24Mineraler
Järn (mg)0.4
Fosfor (mg)46
Selen (µg)0.5
Zink (mg)0.3
Magnesium (mg)19
Folat (µg)20
Jod (µg)0
Kalium (mg)350
Natrium (mg)20
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.15
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)62
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.2
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)24
Tiamin (mg)0.05
Riboflavin (mg)0.02
Niacin (mg)0.4
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.68
Sockerarter tot. (g)2.9Sockerarter
Monosackarider (g)2
Disackarider (g)0.9
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)91
Alkohol (g)0
Aska (g)1
Avfall (skal, etc)(%)54
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen