Grönsaker. baljväxter. svamp
Kikärtor konserv. u. lag
Kikärtor är en baljväxt som är en populär ingrediens i både veganska och vegetariska rätter. De finns ofta konserverade eller i lager och lämpar sig bra i matlagning som gör det möjligt att laga mat på kort tid. Kikärtor har ett högt näringsinnehåll och är rika på vitaminer och mineraler. De är också ett bra källa till protein och kolhydrater.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 128 | Energi |
Energi (kj) | 536 | |
Protein (g) | 7.5 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 2.5 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 15.7 | |
Kalcium (mg) | 68 | Mineraler |
Järn (mg) | 1.6 | |
Fosfor (mg) | 103 | |
Selen (µg) | 19.8 | |
Zink (mg) | 1.1 | |
Magnesium (mg) | 34 | |
Folat (µg) | 72.8 | |
Jod (µg) | 1.3 | |
Kalium (mg) | 163 | |
Natrium (mg) | 213 | |
Salt, NaCl (g) | 0.5 | |
Vitamin A (RE/µg) | 1.1 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.1 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 1.3 | |
Vitamin K (µg) | 13.7 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 12 | |
Tiamin (mg) | 0.05 | |
Riboflavin (mg) | 0.03 | |
Niacin (mg) | 0.2 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 1.5 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.4 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0.4 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.3 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.2 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.7 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.6 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1.1 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 67.1 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket