Grönsaker. baljväxter. svamp

Kikärtor konserv. u. lag

Kikärtor är en baljväxt som är en populär ingrediens i både veganska och vegetariska rätter. De finns ofta konserverade eller i lager och lämpar sig bra i matlagning som gör det möjligt att laga mat på kort tid. Kikärtor har ett högt näringsinnehåll och är rika på vitaminer och mineraler. De är också ett bra källa till protein och kolhydrater.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)128Energi
Energi (kj)536
Protein (g)7.5Makronutrienter
Fett totalt (g)2.5
Kolhydrater, tillg. (g)15.7
Kalcium (mg)68Mineraler
Järn (mg)1.6
Fosfor (mg)103
Selen (µg)19.8
Zink (mg)1.1
Magnesium (mg)34
Folat (µg)72.8
Jod (µg)1.3
Kalium (mg)163
Natrium (mg)213
Salt, NaCl (g)0.5
Vitamin A (RE/µg)1.1Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.1
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)1.3
Vitamin K (µg)13.7
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)12
Tiamin (mg)0.05
Riboflavin (mg)0.03
Niacin (mg)0.2
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.5
Sockerarter tot. (g)0.4Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0.4
Summa mättade fettsyror (g)0.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.2
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.7Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.6
Summa fleromättade fettsyror (g)1.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)67.1
Alkohol (g)0
Aska (g)1
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen