Grönsaker. baljväxter. svamp
Lök gul kokt m. salt
Gul lök som kokats med salt är en populär ingrediens som finns på många matbord. Förutom att den har en god smak innehåller den näringsämnen som är nyttiga för kroppen och som kan bidra till en hälsosam kost. På sidan https://www.livsmedelsdata.se/groensaker-baljvaexter-svamp/loek-gul-kokt-m-salt/ kan du läsa mer om vilka näringsämnen löken innehåller.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 39 | Energi |
Energi (kj) | 162 | |
Protein (g) | 1.2 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.1 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 7.3 | |
Kalcium (mg) | 31 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.2 | |
Fosfor (mg) | 33 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 0.1 | |
Magnesium (mg) | 11 | |
Folat (µg) | 12.2 | |
Jod (µg) | 21.9 | |
Kalium (mg) | 133 | |
Natrium (mg) | 161 | |
Salt, NaCl (g) | 0.4 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0.2 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.11 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 4.3 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 2 | |
Tiamin (mg) | 0.02 | |
Riboflavin (mg) | 0 | |
Niacin (mg) | 0.14 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.3 | |
Sockerarter tot. (g) | 4.5 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 3 | |
Disackarider (g) | 1.5 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 88.7 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.9 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 6 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket