Grönsaker. baljväxter. svamp

Lök gul kokt m. salt

Gul lök som kokats med salt är en populär ingrediens som finns på många matbord. Förutom att den har en god smak innehåller den näringsämnen som är nyttiga för kroppen och som kan bidra till en hälsosam kost. På sidan https://www.livsmedelsdata.se/groensaker-baljvaexter-svamp/loek-gul-kokt-m-salt/ kan du läsa mer om vilka näringsämnen löken innehåller.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)39Energi
Energi (kj)162
Protein (g)1.2Makronutrienter
Fett totalt (g)0.1
Kolhydrater, tillg. (g)7.3
Kalcium (mg)31Mineraler
Järn (mg)0.2
Fosfor (mg)33
Selen (µg)0
Zink (mg)0.1
Magnesium (mg)11
Folat (µg)12.2
Jod (µg)21.9
Kalium (mg)133
Natrium (mg)161
Salt, NaCl (g)0.4
Vitamin A (RE/µg)0.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.11
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)4.3
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)2
Tiamin (mg)0.02
Riboflavin (mg)0
Niacin (mg)0.14
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.3
Sockerarter tot. (g)4.5Sockerarter
Monosackarider (g)3
Disackarider (g)1.5
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)88.7
Alkohol (g)0
Aska (g)0.9
Avfall (skal, etc)(%)6
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen