Grönsaker. baljväxter. svamp

Lök stekt m. olja el. flytande margarin salt

Lök är ett livsmedel som ofta används i matlagning. Det kan stekas med olja eller flytande margarin och salt för att ge en smakrik måltid. På vår sida finns information om näringsämnena som finns i lök som stekts med olja eller flytande margarin och salt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)53Energi
Energi (kj)222
Protein (g)1.3Makronutrienter
Fett totalt (g)1.14
Kolhydrater, tillg. (g)8.2
Kalcium (mg)37Mineraler
Järn (mg)0.2
Fosfor (mg)38
Selen (µg)0
Zink (mg)0.1
Magnesium (mg)13
Folat (µg)16.1
Jod (µg)61.5
Kalium (mg)215
Natrium (mg)475
Salt, NaCl (g)1.2
Vitamin A (RE/µg)3.4Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.16
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)5.3
Vitamin D (µg)0.06
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)3
Betakaroten/β-Karoten (µg)4
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0
Niacin (mg)0.16
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.34
Sockerarter tot. (g)5.1Sockerarter
Monosackarider (g)3.4
Disackarider (g)1.7
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.6
Summa fleromättade fettsyror (g)0.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)85.5
Alkohol (g)0
Aska (g)1.7
Avfall (skal, etc)(%)6.8
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen