Grönsaker. baljväxter. svamp

Morot konserv. u. lag

Morötter som konserverats och lagts är ett livsmedel som är rikt på näringsämnen. Det innehåller många vitaminer och mineraler, och används ofta som en ingrediens för att laga mat. Det är ett bra alternativ för att få i sig näringsämnen utan att behöva äta färska, oskalade morötter.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)23Energi
Energi (kj)98
Protein (g)0.6Makronutrienter
Fett totalt (g)0.2
Kolhydrater, tillg. (g)4
Kalcium (mg)25Mineraler
Järn (mg)0.6
Fosfor (mg)24
Selen (µg)0.6
Zink (mg)0.3
Magnesium (mg)8
Folat (µg)9
Jod (µg)0
Kalium (mg)179
Natrium (mg)240
Salt, NaCl (g)0.6
Vitamin A (RE/µg)666.9Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.11
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)3
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)6350
Tiamin (mg)0.02
Riboflavin (mg)0.03
Niacin (mg)0.5
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.6
Sockerarter tot. (g)3.8Sockerarter
Monosackarider (g)2.1
Disackarider (g)1.7
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)93
Alkohol (g)0
Aska (g)0.7
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen