Grönsaker. baljväxter. svamp
Mungbönsgroddar konserv. u. lag
Mungbönsgroddar är en mycket populär ingrediens som ofta används som en del av en vegetarisk kost. De är ett mycket näringsrikt livsmedel som är ett utmärkt val för den som vill öka sitt intag av protein, vitaminer och mineraler. De kan konsumeras både konserverade och laga.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 16 | Energi |
Energi (kj) | 65 | |
Protein (g) | 1.4 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.1 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0.8 | |
Kalcium (mg) | 14 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.4 | |
Fosfor (mg) | 32 | |
Selen (µg) | 1 | |
Zink (mg) | 0.2 | |
Magnesium (mg) | 9 | |
Folat (µg) | 10 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 27 | |
Natrium (mg) | 250 | |
Salt, NaCl (g) | 0.6 | |
Vitamin A (RE/µg) | 1 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.04 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0.3 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.2 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 12 | |
Tiamin (mg) | 0.03 | |
Riboflavin (mg) | 0.07 | |
Niacin (mg) | 0.2 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.43 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.8 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.4 | |
Disackarider (g) | 0.4 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 94.4 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.3 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket