Grönsaker. baljväxter. svamp

Palsternacka kokt m. salt

Palsternacka är en populär rotfrukt som används i många kök runt om i världen. För att laga den behövs endast lite salt och kokande vatten. Näringsvärdet är högt och den är rik på vitaminer och mineraler. Palsternacka är en nyttig och näringsrik maträtt som är lätt att laga.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)71Energi
Energi (kj)294
Protein (g)1.7Makronutrienter
Fett totalt (g)0.6
Kolhydrater, tillg. (g)12.5
Kalcium (mg)33Mineraler
Järn (mg)0.4
Fosfor (mg)56
Selen (µg)0
Zink (mg)0.5
Magnesium (mg)18
Folat (µg)46.6
Jod (µg)20.2
Kalium (mg)279
Natrium (mg)161
Salt, NaCl (g)0.4
Vitamin A (RE/µg)0.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.06
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)9.1
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.7
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)2
Tiamin (mg)0.05
Riboflavin (mg)0.04
Niacin (mg)2.17
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.49
Sockerarter tot. (g)6Sockerarter
Monosackarider (g)1.3
Disackarider (g)4.7
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.3
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)80.1
Alkohol (g)0
Aska (g)1.3
Avfall (skal, etc)(%)21.7
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen