Grönsaker. baljväxter. svamp

Paprika förvälld

Paprika är ett populärt grönsakslivsmedel som används i många kök världen över. Förvälld paprika är en form av paprika som har blötlagts i hetta för att mjuka upp skalet och förbereda paprikan för att förberedas och användas på olika sätt. Förvälld paprika är rik på näringsämnen som antioxidanter, vitaminer och mineraler, vilket gör den till ett utmärkt val för den som vill äta hälsosamt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)28Energi
Energi (kj)117
Protein (g)0.6Makronutrienter
Fett totalt (g)0.21
Kolhydrater, tillg. (g)5
Kalcium (mg)11Mineraler
Järn (mg)0.4
Fosfor (mg)20
Selen (µg)0
Zink (mg)0.2
Magnesium (mg)10
Folat (µg)32.7
Jod (µg)25.3
Kalium (mg)104
Natrium (mg)201
Salt, NaCl (g)0.5
Vitamin A (RE/µg)32.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.2
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)100.8
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)2.5
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)320
Tiamin (mg)0.02
Riboflavin (mg)0.02
Niacin (mg)0.98
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.12
Sockerarter tot. (g)5.8Sockerarter
Monosackarider (g)5.6
Disackarider (g)0.2
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)91.2
Alkohol (g)0
Aska (g)1.3
Avfall (skal, etc)(%)21.3
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen