Grönsaker. baljväxter. svamp
Paprika förvälld
Paprika är ett populärt grönsakslivsmedel som används i många kök världen över. Förvälld paprika är en form av paprika som har blötlagts i hetta för att mjuka upp skalet och förbereda paprikan för att förberedas och användas på olika sätt. Förvälld paprika är rik på näringsämnen som antioxidanter, vitaminer och mineraler, vilket gör den till ett utmärkt val för den som vill äta hälsosamt.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 28 | Energi |
Energi (kj) | 117 | |
Protein (g) | 0.6 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.21 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 5 | |
Kalcium (mg) | 11 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.4 | |
Fosfor (mg) | 20 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 0.2 | |
Magnesium (mg) | 10 | |
Folat (µg) | 32.7 | |
Jod (µg) | 25.3 | |
Kalium (mg) | 104 | |
Natrium (mg) | 201 | |
Salt, NaCl (g) | 0.5 | |
Vitamin A (RE/µg) | 32.2 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.2 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 100.8 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 2.5 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 320 | |
Tiamin (mg) | 0.02 | |
Riboflavin (mg) | 0.02 | |
Niacin (mg) | 0.98 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 1.12 | |
Sockerarter tot. (g) | 5.8 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 5.6 | |
Disackarider (g) | 0.2 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 91.2 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.3 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 21.3 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket