Grönsaker. baljväxter. svamp

Paprika grön röd frysvara

Paprika är en populär grönsak som finns i tre färger; grön, röd och gula. Den kan fås från livsmedelsbutiker i frysvara, vilket innebär att den har blivit förbehandlad för att förlänga hållbarheten. Paprikan är rik på vitamin C och antioxidanter och kan användas i alla möjliga sorters maträtter.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)26Energi
Energi (kj)107
Protein (g)1Makronutrienter
Fett totalt (g)0.4
Kolhydrater, tillg. (g)3
Kalcium (mg)30Mineraler
Järn (mg)0.5
Fosfor (mg)10
Selen (µg)0.5
Zink (mg)0.1
Magnesium (mg)8
Folat (µg)14
Jod (µg)0
Kalium (mg)91
Natrium (mg)65
Salt, NaCl (g)0.2
Vitamin A (RE/µg)125Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.14
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)100
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)1.7
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)1500
Tiamin (mg)0.08
Riboflavin (mg)0.08
Niacin (mg)1.5
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.67
Sockerarter tot. (g)3Sockerarter
Monosackarider (g)2.9
Disackarider (g)0.1
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)92
Alkohol (g)0
Aska (g)0.6
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen