Grönsaker. baljväxter. svamp
Pepparrot
Pepparrot är en typ av grönsak som har använts i matlagning i hundratals år. Den har en stark, pepprig smak och är rik på vitaminer och mineraler. Den här grönsaken är en bra källa till fiber, antioxidanter och andra näringsämnen som hjälper till att hålla oss friska. På den här sidan kan man lära sig mer om ingredienserna i pepparrot och hur de påverkar vår hälsa.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 70 | Energi |
Energi (kj) | 291 | |
Protein (g) | 3.1 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.3 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 9.5 | |
Kalcium (mg) | 110 | Mineraler |
Järn (mg) | 1 | |
Fosfor (mg) | 58 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 2.3 | |
Magnesium (mg) | 65 | |
Folat (µg) | 99 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 510 | |
Natrium (mg) | 1 | |
Salt, NaCl (g) | 0 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0.6 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.23 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 73 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 7 | |
Tiamin (mg) | 0.1 | |
Riboflavin (mg) | 0.1 | |
Niacin (mg) | 0.5 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 1 | |
Sockerarter tot. (g) | 7.3 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.8 | |
Disackarider (g) | 6.5 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 77.3 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.6 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 27 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket