Grönsaker. baljväxter. svamp

Pepparrot

Pepparrot är en typ av grönsak som har använts i matlagning i hundratals år. Den har en stark, pepprig smak och är rik på vitaminer och mineraler. Den här grönsaken är en bra källa till fiber, antioxidanter och andra näringsämnen som hjälper till att hålla oss friska. På den här sidan kan man lära sig mer om ingredienserna i pepparrot och hur de påverkar vår hälsa.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)70Energi
Energi (kj)291
Protein (g)3.1Makronutrienter
Fett totalt (g)0.3
Kolhydrater, tillg. (g)9.5
Kalcium (mg)110Mineraler
Järn (mg)1
Fosfor (mg)58
Selen (µg)0
Zink (mg)2.3
Magnesium (mg)65
Folat (µg)99
Jod (µg)0
Kalium (mg)510
Natrium (mg)1
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)0.6Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.23
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)73
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)7
Tiamin (mg)0.1
Riboflavin (mg)0.1
Niacin (mg)0.5
Niacinekvivalenter (NE/mg)1
Sockerarter tot. (g)7.3Sockerarter
Monosackarider (g)0.8
Disackarider (g)6.5
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)77.3
Alkohol (g)0
Aska (g)1.6
Avfall (skal, etc)(%)27
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen