Grönsaker. baljväxter. svamp

Pumpa

Pumpor är ett välsmakande, näringsrikt livsmedel som har använts i köket i många århundraden. Frukten kan användas som ingrediens i sallader, soppor eller grytor, eller till och med bakning. Pumpor är rika på antioxidanter, mineraler och vitaminer, vilket gör den till ett bra val för hälsomedvetna personer.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)26Energi
Energi (kj)109
Protein (g)1Makronutrienter
Fett totalt (g)0.1
Kolhydrater, tillg. (g)4.4
Kalcium (mg)21Mineraler
Järn (mg)0.8
Fosfor (mg)44
Selen (µg)0
Zink (mg)0.1
Magnesium (mg)12
Folat (µg)22
Jod (µg)0
Kalium (mg)340
Natrium (mg)1
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)80Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.04
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)9
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)960
Tiamin (mg)0.05
Riboflavin (mg)0.11
Niacin (mg)0.6
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.77
Sockerarter tot. (g)2.7Sockerarter
Monosackarider (g)2
Disackarider (g)0.7
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)92
Alkohol (g)0
Aska (g)0.8
Avfall (skal, etc)(%)29
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen