Grönsaker. baljväxter. svamp

Purjolök kokt m. salt

Purjolök är en ört som vanligtvis äts som en råvara eller tillagas. När den kokas med salt, behålls näringsämnena bättre än vid andra tillagningsmetoder. Purjolök är rik på vitaminer, mineraler och fibrer.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)30Energi
Energi (kj)123
Protein (g)1.6Makronutrienter
Fett totalt (g)0.15
Kolhydrater, tillg. (g)4.1
Kalcium (mg)44Mineraler
Järn (mg)0.6
Fosfor (mg)29
Selen (µg)0
Zink (mg)0.2
Magnesium (mg)11
Folat (µg)43.3
Jod (µg)21.9
Kalium (mg)167
Natrium (mg)164
Salt, NaCl (g)0.4
Vitamin A (RE/µg)27.7Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.15
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)11.1
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.8
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)331
Tiamin (mg)0.05
Riboflavin (mg)0.05
Niacin (mg)0.48
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.7
Sockerarter tot. (g)4Sockerarter
Monosackarider (g)3.5
Disackarider (g)0.5
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)90.5
Alkohol (g)0
Aska (g)1
Avfall (skal, etc)(%)8
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen