Grönsaker. baljväxter. svamp

Rödbeta kokt u. salt

Rödbetor är en baljväxt som är populär för sin goda smak. När den kokas och saltas blir den ännu mer smakrik. Genom att koka rödbetor får man ut mer näring ur dem. På livsmedelsdata.se kan du läsa mer om näringsinnehållet i denna baljväxt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)51Energi
Energi (kj)212
Protein (g)1.2Makronutrienter
Fett totalt (g)0.1
Kolhydrater, tillg. (g)9.8
Kalcium (mg)22Mineraler
Järn (mg)0.3
Fosfor (mg)28
Selen (µg)0
Zink (mg)0.4
Magnesium (mg)14
Folat (µg)41.6
Jod (µg)0.5
Kalium (mg)196
Natrium (mg)20
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.03
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)1.8
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0
Riboflavin (mg)0.01
Niacin (mg)0.18
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.4
Sockerarter tot. (g)9.4Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)9.4
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)85.6
Alkohol (g)0
Aska (g)0.7
Avfall (skal, etc)(%)16.9
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen