Grönsaker. baljväxter. svamp

Rödkål tillagad

Rödkål är en populär grönsak som är näringsrik och lätt att tillaga. Den är rik på vitaminer och mineraler och innehåller mycket antioxidanter. När den är tillagad är den en bra källa till kostfibrer och protein och är lätt att kombinera med andra livsmedel.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)61Energi
Energi (kj)254
Protein (g)0.8Makronutrienter
Fett totalt (g)2.13
Kolhydrater, tillg. (g)8.3
Kalcium (mg)25Mineraler
Järn (mg)0.3
Fosfor (mg)22
Selen (µg)0
Zink (mg)0.1
Magnesium (mg)10
Folat (µg)20.4
Jod (µg)36.2
Kalium (mg)199
Natrium (mg)272
Salt, NaCl (g)0.7
Vitamin A (RE/µg)6.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.12
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)21.5
Vitamin D (µg)0.11
Vitamin E (mg)0.6
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)5.5
Betakaroten/β-Karoten (µg)11
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0
Niacin (mg)0.28
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.42
Sockerarter tot. (g)7.8Sockerarter
Monosackarider (g)5.7
Disackarider (g)2.1
Summa mättade fettsyror (g)0.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)1.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.6Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.4
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)84.9
Alkohol (g)0.08
Aska (g)1.3
Avfall (skal, etc)(%)7.6
Tillsatt socker (g)1
Fritt socker (g)1

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen