Grönsaker. baljväxter. svamp

Rotpersilja

Rotpersilja är en grönsak som har sitt ursprung i centrala och västra Asien. Den är vanlig i europeiska och asiatiska kök och används ofta som en smaksättare i matlagning. Rotpersilja är rik på näringsämnen som vitamin A, C och K, kalium, kalcium, fosfor, magnesium, järn och fiber.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)61Energi
Energi (kj)256
Protein (g)2.3Makronutrienter
Fett totalt (g)0.6
Kolhydrater, tillg. (g)10.7
Kalcium (mg)55Mineraler
Järn (mg)1.2
Fosfor (mg)77
Selen (µg)0.1
Zink (mg)0.5
Magnesium (mg)36
Folat (µg)180
Jod (µg)0
Kalium (mg)562
Natrium (mg)17
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)2.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.23
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)41
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)1.7
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)30
Tiamin (mg)0.1
Riboflavin (mg)0.08
Niacin (mg)2
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.38
Sockerarter tot. (g)3.7Sockerarter
Monosackarider (g)1.5
Disackarider (g)2.2
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.3
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)83
Alkohol (g)0
Aska (g)1.8
Avfall (skal, etc)(%)20
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen