Grönsaker. baljväxter. svamp

Sallad m. grönsallat gurka tomat gräddfilsås

Sallad är en populär maträtt som består av många olika ingredienser. Det oftast serverade innehållet är grönsallat, gurka, tomat och gräddfilssås. Livetsmedelsdata.se presenterar här näringsvärden och information om salladen och dess ingredienser.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)159Energi
Energi (kj)665
Protein (g)1.5Makronutrienter
Fett totalt (g)15.33
Kolhydrater, tillg. (g)3.9
Kalcium (mg)51Mineraler
Järn (mg)0.4
Fosfor (mg)43
Selen (µg)1.1
Zink (mg)0.3
Magnesium (mg)11
Folat (µg)29.6
Jod (µg)30.9
Kalium (mg)199
Natrium (mg)255
Salt, NaCl (g)0.6
Vitamin A (RE/µg)81.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.07
Vitamin B12 (µg)0.1
Vitamin C (mg)13.6
Vitamin D (µg)0.11
Vitamin E (mg)3.2
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)38.2
Betakaroten/β-Karoten (µg)520
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.06
Niacin (mg)0.4
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.7
Sockerarter tot. (g)3.2Sockerarter
Monosackarider (g)1.8
Disackarider (g)1.5
Summa mättade fettsyror (g)3.6Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.3
Laurinsyra C12:0 (g)0.1
Myristinsyra C14:0 (g)0.4
Palmitinsyra C16:0 (g)2
Stearinsyra C18:0 (g)0.7
Arakidinsyra C20:0 (g)0.1
Summa enkelomättade fettsyror (g)8.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)8.1
Summa fleromättade fettsyror (g)2.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.7
Linolensyra C18:3 (g)0.6
Arakidonsyra C20:4 (g)0.6
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)20.6
Vatten (g)77.4
Alkohol (g)0
Aska (g)1.2
Avfall (skal, etc)(%)2.8
Tillsatt socker (g)1
Fritt socker (g)1

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen