Grönsaker. baljväxter. svamp

Tomatsallad m. vinägrett

Tomatsallad är en populär rätt som består av skivade tomater och en vinägrett. Den är lättillgänglig, smakrik och kan användas som tillbehör till många olika maträtter. Tomatsalladen innehåller flera näringsämnen som bidrar till en hälsosam kost.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)54Energi
Energi (kj)224
Protein (g)0.8Makronutrienter
Fett totalt (g)4.2
Kolhydrater, tillg. (g)2.7
Kalcium (mg)13Mineraler
Järn (mg)0.2
Fosfor (mg)22
Selen (µg)0
Zink (mg)0.1
Magnesium (mg)9
Folat (µg)15.2
Jod (µg)29.3
Kalium (mg)219
Natrium (mg)220
Salt, NaCl (g)0.6
Vitamin A (RE/µg)38Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.09
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)13.3
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)1.7
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)455
Tiamin (mg)0.03
Riboflavin (mg)0
Niacin (mg)0.52
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.63
Sockerarter tot. (g)2.6Sockerarter
Monosackarider (g)2.6
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.2
Stearinsyra C18:0 (g)0.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)2.5Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)2.4
Summa fleromättade fettsyror (g)1.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.8
Linolensyra C18:3 (g)0.4
Arakidonsyra C20:4 (g)0.4
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)90.1
Alkohol (g)0
Aska (g)1
Avfall (skal, etc)(%)0.2
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen