Grönsaker. baljväxter. svamp

Vignabönor svartögda bönor torkade kokta u. salt

Vignabönor är ett livsmedel som är svartögda och torkade. De kan ätas efter att ha blivit kokta och saltade. På livsmedelsdatasida kan du läsa om näringsinnehåll och få andra nyttiga tips.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)69Energi
Energi (kj)290
Protein (g)5.1Makronutrienter
Fett totalt (g)0.3
Kolhydrater, tillg. (g)9.1
Kalcium (mg)17Mineraler
Järn (mg)1.3
Fosfor (mg)95
Selen (µg)0.5
Zink (mg)0.8
Magnesium (mg)50
Folat (µg)208
Jod (µg)0
Kalium (mg)230
Natrium (mg)8
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)0.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.05
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)1.6
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.2
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)6
Tiamin (mg)0.16
Riboflavin (mg)0.04
Niacin (mg)0.4
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.25
Sockerarter tot. (g)2.2Sockerarter
Monosackarider (g)0.8
Disackarider (g)1.4
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)80
Alkohol (g)0
Aska (g)0.8
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen