Grönsaker. baljväxter. svamp

Vitkål kokt m. salt

Vitkål är en baljväxt som är rik på näringsämnen som fosfor, järn, kalium och vitamin C. När den kokas m. salt behålls många av dess näringsämnen, vilket gör den till en hälsosam tillagning.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)30Energi
Energi (kj)122
Protein (g)1.1Makronutrienter
Fett totalt (g)0.1
Kolhydrater, tillg. (g)4.7
Kalcium (mg)41Mineraler
Järn (mg)0.2
Fosfor (mg)24
Selen (µg)0
Zink (mg)0.1
Magnesium (mg)11
Folat (µg)11.4
Jod (µg)22.5
Kalium (mg)167
Natrium (mg)169
Salt, NaCl (g)0.4
Vitamin A (RE/µg)0.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.12
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)25.3
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)6
Tiamin (mg)0.03
Riboflavin (mg)0
Niacin (mg)0.32
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.5
Sockerarter tot. (g)5.7Sockerarter
Monosackarider (g)5.3
Disackarider (g)0.4
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)90.4
Alkohol (g)0
Aska (g)1.1
Avfall (skal, etc)(%)13.9
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen